/ Allmänt /

Möt professor Troll

Låt mig presentera Professor Troll.

Vem är det då?

Ja, ingen vet riktigt vem han är men att det är en han har vi alla förstått. Han kallar sig Sven Svensson, det är hans alias på nätet. Vad han heter egentligen är höljt i dunkel eftersom han ogärna vill utsättas för motargument.

Han är svensk och vit i meningen icke-arab, icke-muslim, icke-afrikan med mera icke som har med utlandet att göra.

Det är oklart om han är blåögd och atletiskt byggd.

Man får nog tvivla kraftigt på det sistnämnda. Snarare är han stillasittande i alltför hög utsträckning, dricker för mycket hembränd sprit och fulöl och äter alldeles för mycket hamburgare, pommes frites och chips.

Om han har blå ögon är kanske inte så viktigt för oss andra, men själv vill han gärna ha det.

Professor Troll  bryr sig inte om sin egen hälsa. Han tycker att hälsoråd är trams.

Han är troligen en medelålders eller äldre svensk man som sitter vid en dator hela dagarna. Han har inget ansikte och han är aldrig snäll mot någon. Även yngre förmågor förekommer.

Att han har tid att sitta och skriva vid en dator hela dagarna beror sannolikt på att han inte har något jobb. Eller så ägnar han arbetstid åt att hata.

Han fyller sina dagar med att på sociala medier gå till våldsamma personangrepp mot personer som inte tycker som han.

Av allt att döma är han hemmahörande på en mindre ort i södra Sverige och mest troligt i Skåne eller Västergötland. Han har bröder i Värmland och andra skogslän där det är långt till civilisationen.

Han läser inte den ordinarie nyhetsförmedlingen i samhället. Han läser uteslutande medier som förmedlar propaganda, konspirationsteorier och rena lögner. Han vet inte vad ordet källkritik betyder.

Han tror att det han läser kallas "alternativa fakta" och kallar dem riktiga fakta. Han har aldrig reflekterat över vad den absurda formuleringen "alternativa fakta" betyder.

Professor Troll har aldrig varit i närheten av ett gymnasium, en högskola eller ett universitet. Han klarade knappt grundskolan.

Han läser exempelvis inte texter som denna och han har aldrig någonsin läst forskningsrapporter, faktaredovisningar, statskunskap, medicin, juridik eller något annat som kräver en tänkande hjärna.

Professor Troll är alldeles för duktig för det. Han vet redan allt.

Professor Troll har stora svårigheter att stava och formulera hela meningar och han publicerar helst bilder med slagfärdiga otrevliga och rasistiska kortfattade texter som någon annan producerat.

Han länkar sånt han tycker är rätt.

Vi har i Sverige på senare år fått stifta bekantskap med Professor Troll. Han har troligen alltid funnits men tidigare inte givits möjlighet att framföra sina åsikter i offentligheten.

Han ogillar självständiga kvinnor

Vad är det då Professor Troll inte gillar?

Det är mycket det och allt han ogillar bildar något slags mönster, en slags teori mitt i galenskapen.

Professor Troll ogillar starka kvinnor som är välutbildade och vet vad de säger och gör. Särskilt kvinnor som arbetar och studerar i Stockholm eller i andra lite större svenska städer.

Särskilt kvinnor med utländsk bakgrund. Gina Dirawi som julvärd fick honom att gå bananas. Mordhot var en naturlig del av Professor Trolls attack mot kvinnan som vågade utmana hans världsbild.

Professor Troll är en landsbygdens man och är en enfaldens  ivrige förespråkare. Han knallar runt på byvägen därhemma och hejar på andra professorer som råkar bo i samma by.

Professor Troll menar att Livets Hårda Skola överträffar allt i kunskapsväg. Det är hans egna ganska ledsamma livserfarenheter som gemensamt bildar Sanningen, dvs hans egen Sanning och denna Sanning är orubblig.

Vad ogillar då Professor Troll mer?

Här en liten lista med exempel:

1. Allt tjafsande om klimatet. Det är, enligt honom, ren humbug. Ett kommunistiskt försök att manipulera svenska folket.

2. Alla förbannade invandrare som bara kostar skattebetalarna pengar. Särskilt invandrare som är muslimer men även judar, romer, afrikaner, mexikaner och andra som inte delar hans vit makt-konspirationstanke. Han är vän med Hitlers världsbild.

3. Sveriges Television och alla andra etablerade medier i Sverige som Expressen, Aftonbladet, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet med flera. Sådana medier sprider osann dynga tycker Professor Troll. Han tycker sig "genomskåda lögnerna".

4. Eftersom han är expert i alla frågor blir Professor Troll provocerad så snart en välutbildad expert framträder i medierna. Det kan vara jurister, läkare, nationalekonomer, statsepidemologer, kriminologer, olika statligt anställda myndighetschefer med flera i den gruppen. Professor Troll vet allt om allting och börjar genast attackera alla slags experter. Han anser att de inte vet vad de pratar om. Endast han själv vet vad han pratar om.

5. Och är det något Professor Troll verkligen hatar så är det politiker. Extremt hatisk är han mot miljöpartister, vänsterpartister, liberaler, socialdemokrater och centerpartister. De enda politiker han har förtroende för är Åkesson från Sölvesborg och hans medarbetare.

6. Andra kulturer i världen är fel såvida det inte handlar om Trumps USA, Putins Ryssland eller Viktor Orbans Ungern. Tysklands 1930- och 1940-tal är en annan förebild. I princip allt annat är skräp. Utländsk mat är fel. Professor Troll lämnar aldrig hembygden.

7. Nyanser och diskussioner. Professor Troll tänker inte så. Att gemensamt försöka lösa samhällsproblem tycker han är trams. Att det finns andra färger än svart och vitt tycker han inte om.

8. Homosexuella och ja, hela det här förbannade HBTQ eller vad det heter. Bögar och lesbiska är äckliga.

9. Bibliotek. Professor Troll har aldrig förstått vitsen med bibliotek.

10. Bildning. Att äta med kniv och gaffel, andra rätter än svensk husmanskost och dricka annat än hembränd sprit är detsamma som att vara en fjantig fransman. Gaffeln i vänster hand och kniven i höger hand är okända fakta för Professor Troll.

Vad gillar då Professor Troll?

1. Han gillar lågutbildade svenska män som är bosatta på landsbygden. "Riktiga karlar" som opererar inom den svenska extremhögern och gärna tar till våld mot kvinnor, invandrare, socialdemokrater, vänsterpartister och andra som Professor Troll inte gillar.

2. Han gillar den svenska landsbygden. Ren glesbygd tilltalar honom. Kroppsarbete. Allt imtellektuellt arbete ogillar han.

3. Professor Troll tycker också om det svenska 1950-talet, rekordåren då Sverige hade gott om pengar och då det inte var så mycket mångkultur här. Professor Troll är en industrins man. Själv jobbade han på verkstadsgolvet. Och det gjorde hans farsa också och farsan var socialdemokrat. Men professor Troll har svikit sin far. Nu är det Sverigedemokraterna som gäller.

4. Som en följd av hans vurm för 1950-talet och USA gillar han amerikansk musik från 1950-talet, gamla amerikanska bilar, flickor och kvinnor som är undergivna och sminkar sig och klär sig i kortkorta kjolar. Pinup är ett ord Professor Troll gillar. Han var själv raggare i sin ungdom. Allt efter 1950-talet är fel. Modsen var skit. Flower Power var fel.

Professor Troll har aldrig märkt att han är manipulerad av Putin, Trump och Sverigedemokraterna. Han litar på allt de säger. Ordet propaganda känner han inte till annat än som sådant som vänstermedia ägnar sig åt. Så säger Åkesson, hans idol.

Vänstermedia försöker lura svenska folket att bli kommunister. Professor Troll menar att hela den internationella klimatrörelsen är en kommunistisk konspiration.

Att USA på grund av Trumps politik har den högsta statsskulden i historien känner inte Professor Troll till. Han tror tvärtom att Trump äntligen fått ordning på den amerikanska ekonomin och baserat på nationalekonomisk analys sett till att de amerikanska industriarbetarna, särskilt i kol- och oljeindustrin, återfått sina jobb efter några liberala tramsiga år med Obama och andra icke-män som bara pratar.

Underskottet i de amerikanska statsfinanserna 2019 blev ungefär en biljon dollar – en miljon miljoner dollar. Nytt rekord. Igen.

Trump lovade i den amerikanska valrörelsen 2016, då statsskulden var uppe i 19 biljoner dollar, att få ned den till noll. Statsskulden är idag över 22 biljoner dollar. Den amerikanska statsskulden ökade alltså dramatiskt på bara tre år under Trumps styre.

Affärsmannen Trump byggde sitt fastighetsimperium med hjälp av hög belåning och kallade sig själv stolt "kungen av skuld" i en intervju inför valet. Idag är han president över världens största statsskuld.

Att bygga hela sin politik på lånade pengar är ingen bra taktik för en president i världens största ekonomi. 

Förr eller senare ska skulder betalas och det är de amerikanska skattebetalarna som ska stå för notan.

Ofarlig som ensam hatare

Detta är okända fakta för Professor Troll. Tvärtom tror han endast på alternativa fakta och de berättar att Donald Trump är en snitsare på allt.

Spelar det då någon roll att Professor Troll finns och agerar på nätet?

Som enskild person är han fullständigt ofarlig men när han och hans gelikar agerar i flock utifrån en högerextrem agenda blir de farliga för det svenska samhället.

Det är då det är dags att slå till bromsen och förbjuda näthatarna, dvs stänga av dem från sociala medier. För allltid.

Att vara publicist är ett svårt jobb som kräver kunskap och gott omdöme. Vishet om man så vill.

Med sina låga betyg i alla skolämnen är inte Professor Troll ämnad för det jobbet. Heller.

Att engagera och hjärntvätta en massa Professor Troll i syfte att undergräva förtroendet för demokratin, staten, medierna och vetenskapen är detsamma som att hota rikets säkerhet.

Det borde den svenska säkerhetspolisen ha insett för längesen.